خاستگاه بی حجابی، بی حیایی است، در واقع حیا یکی از خصلتهای انسان مؤمن است که این خصلت نسبت به دیگر خصلتهای اخلاقی و روحی و معنوی، اصالت دارد یعنی اگر حیا نباشد بسیاری از ویژگیهای مثبت از بین می رود، اینکه در روایت می فرمایند«لادین لمن لاحیاء له» اشاره به این واقعیت دارد که اگر حیاء نباشد، دینداری معنا ندارد، اگر حیا نباشد اعتقادات و رفتار انسان هم دچار ضعف و نقص میشود ویکی از آثار بی حیایی، بی حجابی است. ثانیاً...

1- ایجاد ضعف در باورهای دینی مردم توسط تهاجم فرهنگی دشمن باعث بد حجابی در جامعه شده شما برای تقویت این باورها چه راهکاری پیشنهاد می کنید؟

به اعتقاد بنده، اولاً خاستگاه بی حجابی، بی حیایی است، در واقع حیا یکی از خصلتهای انسان مؤمن است که این خصلت نسبت به دیگر خصلتهای اخلاقی و روحی و معنوی، اصالت دارد یعنی اگر حیا نباشد بسیاری از ویژگیهای مثبت از بین می رود، اینکه در روایت می فرمایند«لادین لمن لاحیاء له» اشاره به این واقعیت دارد که اگر حیاء نباشد، دینداری معنا ندارد، اگر حیا نباشد اعتقادات و رفتار انسان هم دچار ضعف و نقص میشود ویکی از آثار بی حیایی، بی حجابی است. ثانیاً بدحجابی قبل از آنکه ناشی از ضعف در باورهای دینی مردم باشد، ناشی از انحراف در بعد تمایلات، احساسات و عواطف انسانی است، در واقع انسان دو جهت گیری در قلب خود به عنوان کانون محبت و عواطفش می تواند داشته باشد، جهت گیری به سوی خداوند یا جهت گیری به سوی دنیا و این دو جهت گیری در یک قلب جمع نمیشود، «حب الله و حب الدنیا لایجتمعان فی قلب ابداً» ، آنگاه که قلوب و تمایلات مردم جهت گیری دنیایی پیدا کرد، حب دنیا و حب لذتهای دنیا و حب شهوات دنیا اولین اثرش در زائل شدن حیای انسان است، و این بی حیایی و ارتکاب معاصی باعث به مرور زمان باعث از بین رفتن اعتقادات صحیح نیز میشود. بنابراین تلاش دشمنان اسلام و تهاجم فرهنگی غرب با بهره گیری از رسانه های گوناگون، تصرف در قلوب انسانها و زینت بخشی حب دنیا و لذتها و شهوات دنیا است چنانچه که در آیه شریفه می فرماید «زین للناس حب الشهوات من النساء و ...» و اولین اثر آن زائل شدن حیا در وجود زنان و مردان جامعه است و یکی از آثار این بی حیایی، عدم حجاب و پوشش مناسب و خودنمایی و تبرج و روابط نامشروع  و  ... می باشد. مقابله سیاسی، نظامی و اقتصادی با جمهوری اسلامی به عنوان کانون تمدن اسلامی و دشمن اصلی تمدن غرب نیز وقتی موفق میشود که این انقلاب از لحاظ فرهنگی ضربه پذیر شود و در واقع اگر حیا از جامعه اسلامی رخ بر بندد دین و دینداری و ارزشهای دینی و اسلامی و مقاومت و صبر و ارزشهای سیاسی مانند ولایت فقیه و اصول ارزشی اقتصادی مانند تولید ملی و خودکفایی و اقتصاد بدون ربا و ... برای ملت بی حیا، بی معنی و بی ارزش خواهد بود و دشمن خوب می داند که بر روی چه مسئله ای تمرکز کند و بیشترین بودجه و توان خود را صرف رسانه های فرهنگی، هنری و ارتباطی می کند تا زمینه پیروزی در عرصه های دیگر را فراهم سازد.

 

 

طبیعتاً برای مقابله با این تهاجم فرهنگی و تلاش جبهه باطل که در صدد جهت دهی تمایلات و قلوب مردم به سمت دنیا هستند، می بایست قلوب مردم را متوجه خداوند و زندگی ابدی اخروی و ارزشهای معنوی نمود و این مهم نیاز به حضور همه جانبه همه امت و دولت و کل جامعه اسلامی دارد، بطوری که هر شخص یا مجموعه ای همه ظرفیتهای خود را در جهت مقابله با بی حیایی، بی دینی و بی حجابی به کار گیرد. به عبارت دیگر با نگاه حداکثری به فریضه بسیار مهم «امربه معروف و نهی از منکر» و تبیین جامع این تکلیف نسبت به همه آحاد جامعه، می توان گفت که با فراگیرشدن این رویکرد اثرگذار، شاهد اقامه همه ارزشها از جمله عفاف و حجاب هستیم و این حقیقتی است که در روایات به آن اشاره شده است که فرموده اند با امر به معروف و نهی از منکر همه خوبیها و ارزشها اقامه میشود. بنابراین ما نیازمند حضور فردی و گروهی همه ارکان جامعه اسلامی در تحقق فریضه امر به معروف و نهی از منکر در عرصه عفاف و حجاب هستیم و قطعا اجرای یک یا چند طرح و برنامه توسط یک یا چند ارگان خاص، در مقابل تهاجم همه جانبه فرهنگ غرب مکفی نیست. با این توضیح، متأسفانه اکنون شاهد آن هستیم که بسیاری از آحاد مردم حتی مؤمنین و متدینین دغدغه و مشغولیتی در این مهم ندارند و بسیاری از سازمانها و ارگانها هیچ فعالیت و اقدامی نسبت به این فریضه برای خود تعریف نکرده اند بلکه رویکردهای مادی بسیاری از دستگاههای اقتصادی و اجتماعی منجر به گسترش حرص به دنیا و ارزشهای مادی میشود و حتی برخی از دستگاههای فرهنگی مانند وزارت ارشاد و رسانه ملی گاهی در جهت ترویج فرهنگ غرب و همراهی با ارزشهای مادی غرب عمل می کنند، با این وضعیت، شاید مهمترین راهکار برای تحقق «قیام عمومی جامعه اسلامی در جهت اقامه و ترویج عفاف و حیا و حجاب» تشکیل یک ائتلاف عمومی میان همه ارکان و دستگاهها و گروههای کارآمد در جهت تحقق این مهم می باشد تا در قدم اول ظرفیتهای خود را بشناسند و اقدامات مناسب را طراحی کنند و سپس در عمل این حرکت عمومی را شکل دهند.

 

 


2- چرا ما نمی توانیم به اهدافمان در زمینه عفاف و حجاب که آرمان انقلابمان بوده برسیم ؟آیا کم کاری فقط از مسئولین بوده؟

 

 

به نظر می رسد در سه جهت «پشتیبانی فکری و نظری»، «فرهنگسازی» و «جریانسازی» عفاف و حیا و حجاب، کمکاری و کوتاهی صورت گرفته است :

 

 

اول آنکه برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی لازم است که راهکارها، بسترها و دانشهای عملی شدن آن تولید شوند که متأسفانه در طول سی و چندسال که از عمر انقلاب می گذرد شاهد کمکاری مراجع فکری و علمی در تولید این راهکارها و دانشها هستیم، یکی از ارزشهای مهم انقلاب و اسلام، عفاف و حیا و حجاب جامعه اسلامی است که تحقق آن نیز در گرو تفکر، تدبر، مطالعات و تحقیقات کارآمد می باشد که متأسفانه تا کنون هیچ متصدی نداشته است، بسیاری از مسائل موجود در جامعه اسلامی مانند تنظیم مناسب روابط اجتماعی در محیطهای عمومی مانند ادارات، دانشگاهها و ... یا وسائل ارتباط جمعی و یا رسانه های موجود و ...که در عرصه عفاف و حیا و حجاب اثر گذار هستند، میبایست مورد توجه و مطالعه و تدبیر و آسیب شناسی و برنامه ریزی قرار می گرفته است تا به طرح و برنامه ای جامع و بلند مدت برای کل نظام و امت اسلامی برای تحقق حجاب و عفاف و حیا می رسیدیم اما متأسفانه در این جهت اقدام خاصی صورت نگرفته است.

 

 

دوم آنکه به پشتوانه دانش و برنامه های طراحی شده، میبایست تمام دستگاهها و رسانه های فرهنگی در جهت ترویج عفاف و حجاب و حیا حرکتی هماهنگ، منسجم و پرتعامل داشته باشند که متأسفانه شاهد تلاشهای پراکنده، غیرمنسجم، ضعیف و گاهی در جهت خلاف هدفها و ارزشها و آرمانهای اسلامی هستیم!

 

 

سوم آنکه به پشتوانه دانش و برنامه های طراحی شده در فضای مناسب فرهنگسازی شده جامعه، مراجع تصمیم گیری و قانون گذاری ها و نیز دستگاههای اجرائی، اقدام به تشکیل ساختارها و روابط مناسب اجتماعی برای احیای این مهم در سطح جامعه بپردازند که متأسفانه در این زمینه هم شاهد کمکاری مراکز تصمیم سازی و اجرائی کشور هستیم به عنوان مثال قوانین محکمی در زمینه رسانه های ارتباط جمعی، تفکیک جنسیتی در ادارات و دانشگاهها، فضای مجازی و .... یا وجود ندارند یا اجراء نمیشوند و علت آن نیز کوتاهی در دو مرحله قبل یعنی عدم تدابیر کافی و فرهنگسازی اجتماعی است.

 

 


3- غربی ها به انقلاب ما انقلاب چادری می گفتند یعنی بیشتر زنان چادری بودند حالا چرا حکومت اسلامی ما به این وضع در آمده است ؟

 

 

تلاشهای غرب در جهت گسترش فرهنگ بی بندوباری و ابتذال اخلاقی و گسترش روابط آزاد و عدم پایبندی به ارزشهای دینی در جامعه اسلامی ایران نیز موفق بوده است و علیرغم تذکرات و هشدارهای فراوان رهبر معظم انقلاب به ارکان نظام و دولت و آحاد مردم، مقابله با این تهاجم و شبیخون در فکر و عمل مردم، تبدیل به یک مسئله و معضل جدی نشده است که بخواهند با تمام قوا با حضوری همه جانبه در این میدان نبرد به دفاع بلکه هجوم بپردازند، و البته تا حدود زیادی مقصر اصلی رسانه ملی و دیگر رسانه های هنری و فرهنگی جامعه هستند که نبض اصلی احساسات و تمایلات و فکر و اندیشه جامعه را بدست دارند و البته موفقیتهای این رسانه ها در ترویج مسائلی همچون جشن نیکوکاری و امثال آن مؤید این نظر است که می توانسته اند در ایجاد حساسیتهای اجتماعی نسبت به مسئله حجاب و عفاف نیز موفق باشند ولی کمکاری کرده اند.

 

 


4-آموزش اصول تربیت از راههای مقابله با اهداف استکبار جهانی است چگونه می شود این آموزش را به مردم داد؟

 

 

مهمترین ابزار، رسانه های عمومی بخصوص رسانه ملی است و در این وضعیت که رسانه ملی تا حدودی در پرداختن به مقوله حجاب و عفاف و حیا ناتوان و ناموفق است می بایست گروهها و مؤسسات هنری و رسانه ای غیردولتی و شخصیتهای هنری و ارزشی به یاری این مرکز بشتابند و بعید است رسانه ملی از حرکتهای خودجوش استقبال نکند. بنابریان خوب است بعد از شکل گیری یک ائتلاف مرجع به عنوان متصدی امر حجاب و عفاف در جامعه، نسبت به یک حرکت جامع رسانه های فرهنگی و هنری جامعه در این عرصه برنامه ریزی شود و اقدامات پیگیری شوند.

 

 


5- زمینه حجاب و عفاف را از همان کودکی باید به آنها آموخت،فعالین فرهنگی در این زمینه چه کردند؟

 

 

قطعاً دوران کودکی بلکه قبل از آن فرصتهای بسیار خوب و اساسی برای درک و انس با ارزشهای اسلامی است و پدر و مادر ، مراکز آموزشی وتربیتی کودکان و رسانه های مرتبط با ایشان میبایست در این زمینه فعالیت نمایند که متأسفانه بدلیل نبودن متصدی برای مقوله حجاب وعفاف در جامعه، وظیفه و نقش این ارکان و مراکز مشخص نیست و برنامه ای جامع برای آنان وجود ندارد.

 

 


6-  از کارهایی که خودتان در حال حاضر انجام می دهید بفرمایید؟

 

 

 

در حال حاضر نسبت به تکمیل طرح «نهضت مردمی عفاف و حجاب» تلاشهایی صورت می گیرد که به نظر می رسد می تواند با تمسک به آیه شریفه «قوموا لله مثنی و فرادی» دستاویز و مقدمه خوبی برای حضور همه جانبه همه ظرفیتهای فردی و سازمانی  انقلاب اسلامی در عرصه حجاب و عفاف باشد که البته عملی و اجرائی شدن آن نیازمند یاری مسئولان و دلسوزان نظام است.