آقای روحانی در سخنرانی اخیر خود با استناد به یک جمله از خطبه 92 نهج البلاغه ادعا نموده است :

«... امیرالمؤمنین هم فرموده است که هرکسی را به عنوان رهبر جامعه و ولی خودتان انتخاب کنید، منهم اطاعت می کنم و میشنوم و اجراء میکنم! انتخابات ما پیروی از نظر غرب نیست، هدیه غرب بعد از رنسانس نیست! ما دارای مذهب و مرام و دینی هستیم که امیرالمؤمنین مبنای حکومت و فرمانرواریی را رأی مردم و خواست مردم می داند ...»

🔹 برای روشن شدن این تحریف آشکار ذکر چند نکته لازم است، اما ابتدا مروری بر جملات این خطبه ضروری به نظر می رسد :

🔸... دَعُونی وَالْتَمِسُوا غَیْرِی؛ فإِنَّا مُسْتَقْبِلُونَ أَمْراً لَهُ وُجُوهٌ وَأَلْوَانٌ؛ لاَ تَقُومُ لَهُ الْقُلُوبُ، وَلاَ تَثْبُتُ عَلَیْهِ الْعُقُولُ وَإِنَّ الاَفَاقَ قَدْ أَغَامَتْ وَالْمَحَجَّةَ قَدْ تَنَکَّرَتْ

وَاعْلَمُوا أَنِّی إنْ أَجَبْتُکُمْ رَکِبْتُ بِکُمْ مَا أَعْلَمُ، وَلَمْ أُصْغِ إِلَى قَوْلِ الْقَائِلِ وَعَتْبِ الْعَاتِبِ، وَإِنْ تَرَکْتُمُونِی فَأَنَا کَأَحَدِکُمْ؛ وَلَعَلِّی أَسْمَعُکُمْ وَأَطْوَعُکُمْ لِمنْ وَلَّیْتُمُوهُ أَمْرَکُمْ، وَأَنَا لَکُمْ وَزِیراً، خَیْرٌ لَکُمْ مِنِّی أَمِیراً

🔸 مرا رها کنید و به سراغ دیگرى بروید که ما به کارى روى آورده‏ایم که داراى رنگ‌هاى گوناگون است. دلها بر آن قرار نمى‏گیرد و عقابها پایدار نمى‏ماند. به راستى که همه جا را ابر فتنه پر کرده و راه راست ناشناخته مانده است. بدانید اگر من درخواست شما را پذیرا باشم با شما آن گونه که خود مى‏دانم رفتار خواهم کرد و به حرف ملامت‌گرها و این و آن گوش نمى‏دهم. و اگر دست از من بردارید من همانند یکى از شما خواهم بود. و در میان کسانى که ولایت امور را بدو مى‏سپارید من شنواتر و فرمانبردارتر مى‏باشم. من اگر وزیر شما باشم بهتر است از آنکه امیر شما باشم.

🔹 لاز به ذکر است، فارغ از ضعف سندی این خطبه، با مروری بر آن مشخص میشود که امیرالمؤمنین علیه السلام این جملات را در شرایطی مطرح می نمایند که فتنه همه جا را پر کرده است و راه راست ناشناخته مانده است (وَإِنَّ الاَفَاقَ قَدْ أَغَامَتْ وَالْمَحَجَّةَ قَدْ تَنَکَّرَتْ) و مردم تحمل ولایت امیرالمؤمنین را نخواهند داشت، در زمانه ای که مردم از عهد رسول خدا دور مانده و با سیره الهی بیگانه شده و بیعت با امیرالمؤمنین را مشروط بر عمل کردن به سیره ابوبکر و عمر کرده بودند، در این شرایط، به عنوان نوعی اعتراض به وضع موجود می فرمایند : مرا رها کنید و به سراغ دیگری بروید (دَعُونی وَالْتَمِسُوا غَیْرِی)، اگر بجای آنکه امیر شما باشم وزیر شما باشم برای شما بهتر است و اگر ولایت امور را به کسی بسپرید شاید من شنواتر و فرمانبردارتر نسبت به او باشم. کاملاً واضح است که امیرالمؤمنین از رویگردانی مردم از ولایت و ظلم در حق ایشان سخن می گوید و در این شرایط جمله « ...لمن ولیتموه امرکم» را به کار می برند. آقای روحانی (که البته به اشتباه «ولیتموا» گفتند!) از این جمله نتیجه گرفتند که امیرالمؤمنین ولایت امر را به رأی و نظر مردم واگذار کرده است در حالیکه این ادعا در مقابل محکمات بسیاری از آیات و روایات، بسیار ناشیانه و غلط است و اگر خوش گمان باشیم و بگوییم خود ایشان این خطبه را مطالعه نکرده است و این ادعا را برای او نوشته اند! نمی توان ایشان را به غرض و مرض در تحریف آشکار سخن امیرالمؤمنین متهم کرد!

🔹و اما انتخابات ...

انتخابات نماد حرکت اسلامی در کشور ماست. انتخابات، هدیه ی اسلام به ملت ماست. امام بزرگوار ما حکومت اسلامی به روش انتخاباتی را به ما یاد داد.... امام، حکومت اسلامی به روش انتخابات مردم و حضور مردم و تعیین منتخب مردم را ٓ که لبّ اسلام است ٓ بار دیگر برای مردم ما معنا کرد و در جامعه ی ما تحقق بخشید.

(بیانات در مراسم شانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) ۱۳۸۴/۳/۱)

خوب شد آقای روحانی، این آیه را هنوز ندیده وگرنه میگفت خدا گفته که اهل جهنم، عزیز و کریم هستند!

ذُقْ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَزِیزُ الْکَرِیمُ (دخان/49)

[از عذاب سوزان جهنم] بچش که تو همان ارجمند و بزرگواری!

(...و حمل قوم منهم الکلام على وجه آخر فقالوا إنه أخرجه مخرج التهکم و السخریة أی أنا لکم وزیرا خیر منی لکم أمیرا فیما تعتقدونه کما قال سبحانه‏ ذُقْ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَزِیزُ الْکَرِیمُ‏  أی تزعم لنفسک ذلک و تعتقده (شرح ابن ابی الحدید سنی بر کلام امیرالمؤمنین علیه السلام))