🔹«قلِّل الامال تخلص لک الأعمال» : آمال و آرزوهای خود را کم کن تا اعمالت خالص شود.
🔹گاهی ممکن است آمال و آرزوها ولو آرزوهای خوب، ما را از مسیر عمل به تکلیف منحرف کرده و به مسیر رسیدن به آرزوها بکشاند، برخی بزرگان هیچگاه به آنچه کسب کرده اند، حتی فکر هم نکرده بودند چه برسد آرزوی آن موفقیتها را در دل داشته باشند!
🔹درباره میرزای بزرگ شیرازی نقل شده هنگامی که شاگردان شیخ انصاری پس از درگذشت شیخ با اصرار فراوان میرزا را وادار به قبول مسؤولیت بزرگ مرجعیت کردند، قطرات اشک بر گونه و ریش مبارکش جاری شد و سوگند یاد کرد که هرگز به ذهنم خطور نکرده بود که روزی این مسؤولیت عظیم بر دوشم می آید!»
🔹در مقابل مشاهده میشود، برخی برای رسیدن به جایگاه مرجعیت یا موقعیت علمی، کرسی تدریس و تریبون و منبر و ... چه تلاشها که نمی کنند!
🔹آیت الله بروجردی فرموده اند: هفتاد سال عمر کرده ام هر چه عنایت و تفضل بوده، من خودم تدبیر نکرده ام، بلکه همواره به دنبال انجام وظیفه بوده ام!
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند: «مَن أصعَدَ إلَى اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ أهبَطَ اللّهُ إلَیهِ أفضَلَ مَصلَحَتِهِ» ؛ هر کس عبادت خالص خود را به سوی خداوند بفرستد، خداوند نیز بهترین مصلحت او را به سویش می فرستد.
🔹مقام معظم رهبری فرموده اند: مهمترین و اثرگذارترین رمز و عامل موفقیت امام راحل «اخلاص» بوده است!
🔹نتیجه اخلاص، موفقیت و پیروزی در کارهاست: «فی إخلاص النّیّات نجاح الأمور».
مِنْ دُونِ اللَّهِ هَلْ یَنْصُرُونَکُمْ أَوْ یَنْتَصِرُون (الشعراء/93)
به نظر می رسد مرور این آیه و معنای عمیق آن هنگامی که انسان مورد وسوسه انجام کاری برای غیر خدا قرار می گیرد، مفید باشد، آیا این شخص که جلب نظر او برای من مهم است می تواند مرا در دفع عذاب یاری دهد یا خود نیز محتاج یاری خداوند است؟! (مِنْ دُونِ اللَّهِ ای آلهتکم الذین تزعمون انّهم شفعاؤکم هَلْ یَنْصُرُونَکُمْ بدفع العَذاب عنکم أَوْ یَنْتَصِرُونَ بدفعه عن أنفسهم)
تکرار این دعا هم مؤثر است :
خدایا مرا محتاج محبت و توجه دیگران قرار مده!
إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُم (محمد/7)